A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon. További információk az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Több száz klíma raktárkészletről, azonnal!

Klímaértékesítés telepítéssel az ország egész területén, teljes adminisztrációval! Ön csak a klíma előnyeit élvezze!

Ne habozzon, forduljon hozzánk most, mert mi TELJES KÖRŰ szolgáltatásban részesítjük, a papírmunkát is beleértve! Hívja szakértő munkatársaink a következő telefonszámokon (munkanapokon 7-17 óra között):

Ingyenes szállítás!

A klímaszerelés folyamata, árajánlat kérése klímaszereléshez

Miután felmerül bennünk az igény, hogy vásároljunk egy klímaberendezést, számtalan kérdés jut eszünkbe. Jelen oldalon klímaszereléssel kapcsolatban szeretnénk tanácsokat adni. Klíma vásárlási tanácsaink megtalálja Klíma blogunkban, vagy szívesen állnak rendelkezésére szakértő munkatársaink az alábbi telefonszámokon: Kovács Tamás 06-30/220-2600, Berke Bálint 06-30/571-9944, Kiss Dániel 06-30/420-5630, Horváth Dénes 06-30/400-1326 vagy kérjen visszahívást itt! Ez a rövid ismertető leginkább a klíma szerelésével kapcsolatosan szeretne az Ön segítségére lenni,

itt pedig lehetősége van konkrét ajánlatot kérni

Alap információ, amit Ön is valószínűleg keres: cégünk az egész ország területén szerel klímát, a 3 folyóméteren belüli normál szerelés maximum (országrésztől függően) bruttó 85.000 Ft-ba kerül. Ez az összeg tartalmazza az összes szerelési anyagot és a munkadíjat is. Az elektromos csatlakozás esetleges kiépítésén, és a klímaberendezés vételárán felül Önnek ebben az esetben nincs további költsége. Pontos ajánlatért kérjük fussa át ismertetőnket, és küldje el a lenti űrlapot, vagy hívjon minket telefonon.

Nagyobb kapacitású készülékeknél (többnyire 4 kW felett) nagyobb átmérőjű csövek, nagyobb tartókonzolok kellenek, melyek drágítják az alap telepítést. A kültéri egység többnyire a külső homlokzatra kerül, melyhez tartó konzolokra van szükség. Ezeket a klíma csomagok nem tartalmazzák. Eltérő helyekre eltérő konzol lehet szükséges (más kell a tetőre, más az oldalfalra, és más ha a földre tesszük a klímát). Az alap, 45 CM mély oldalfali konzolt a szerelési díj tartalmazza, míg más igény esetén külön díjtétel.

Az első és legfontosabb dolog, hogy a klímát a benne található hűtőközeg (klímagáz) miatt kizárólag erre képesített, úgynevezett F-Gáz azonosítóval bíró szakember telepítheti. A hatóság azért, hogy ezt a célt nyomon tudja követni, minden egyes klímához telepítési tanúsítvány kitöltését írja elő. Amennyiben cégünket választja a beszerzéshez és a kivitelezéshez is, úgy Önnek ezzel kapcsolatosan csak annyi teendője van, hogy a dokumentumot aláírja, így ezt az Ön számára kényelmes megoldást javasoljuk. Amennyiben Önnek saját szerelője van, nagyon szívesen kiszolgáljuk Önt klímaberendezéssel, ebben az esetben be kell kérjük Öntől a választott szerelője által kiállított tanúsítványt, e-nélkül sajnos a törvény nem engedi, hogy kiszolgáljuk Önt. További információ a telepítési tanúsítvány szabályozásáról a hatóság honlapján: http://nkvh.kormany.hu/a-hatosag

Kérjük feltétlenül jelezze előre, ha a régi klímaberendezés leszerelését, a benne található gáz ártalmatlanítását kéri. Ennek költségeit az alap ajánlatunk nem tartalmazza.

A klíma szerelése során a beltéri és a kültéri egység összekötésére van szükség. Az összekötés elektronikus célú (áram és az egységek közötti kommunikáció), a bonyolultabb része pedig a hűtőközeg áramlásának biztosítása csövezéssel. Emellett a falat át kell fúrni, a csövek és kábelek miatt egy kb. 5 centi átmérőjű lyukat készítünk. A lecsapódó víz (kondenzvíz) a beltéri egység alsó vonalánál jelenik meg, melyet célszerű nagy lejtéssel a lefolyóba, vagy a szabadba kivezetni. Ha erre nincs lehetőség, igény esetén kondenzvíz szivattyú beépítésével biztosítható a kondenzvíz elvezetése.

A szerelési költségnél nem mindegy, hogy az áramhálózat rendelkezésre áll e a telepítés helyén, ezért ajánlatkérésénél kérjük erre is térjen ki. Alap ajánlatunk a kül- és beltéri egység közötti kommunikációs és betáp kábel árát is tartalmazza 3 méteren belüli szerelésnél. A kültéri egység elektromos csatlakozásának kiépítéséről (kismegszakító, konnektor, kötődoboz) Önnek kell gondoskodnia! Néhány szerelő kollégánk ezt egyedi megállapodás keretében tudja biztosítani, kérjük, hogy erről minden esetben előzetesen érdeklődjön.

A klímaberendezések elő vannak töltve bizonyos mennyiségű gázzal, mely legalább 5 folyóméteren belüli csövezéshez elegendő. Mi az alap árajánlatunknál is 3 folyóméterre elegendő klímacsővel, és szerelvényekkel számoltunk. Az alap ajánlatunk a csöveket fehér színű műanyag csatornákban vezeti el, amennyiben Ön falba vésést, vagy más színű csatornát kér, az további költségekkel jár. Nagyobb távolság esetén nem csak a munkadíj, hanem a felhasznált anyagok mennyisége is nő. Ha túl nagy a szintkülönbség, és/vagy 5 méternél hosszabb a csövezés, plusz klímagázt is kell tölteni a rendszerbe, melyek tovább emelik a szerelési díjat.

A szerelést követően szerelő kollégáink vákuumozzák a rendszert és nyomáspróbát végeznek, megbizonyosodnak arról, hogy minden rendben van, ezalatt kitöltik a garanciajegyet és megmutatják a készülék alapvető működését. A szerelés során keletkezett koszt kollégáink a lehetőségeikhez mérten eltakarítják.

A klímaszerelés a legtöbb esetben 3-5 óra alatt elvégezhető folyamat, azonban kérjük vegye figyelembe, hogy ez csupán egy becslés, melyet az előre nem látható körülmények befolyásolhatnak.

Ne feledje, klímaberendezések esetén évenkénti karbantartásra van szükség, és nem csak a garancia érvényesítése miatt: fontos szempont lehet még a tiszta levegő biztosítása, valamint a készülék jobb hatásfokának megőrzése is, ami amellett, hogy csendesebb készüléket, kevesebb bekapcsolást jelent, még az áramszámlán is észrevehető, kb. 30% megtakarítás érhető el. A nálunk vásárolt készülékek karbantartását kedvezményesen biztosítjuk. Karbantartást kérhet közvetlenül szerelő kollégáinktól, vagy tőlünk is. Kérjük, hogy karbantartási igény bejelentésekor vegye figyelembe, hogy nyáron nagyon sok idő, mire eljut Önhöz a szerelő. Karbantartásra nem a klímavásárlás évfordulója a célszerű időpont, hanem a tavaszi hónapok, így a nyarat és a nagy meleget már egy optimálisan működő berendezéssel várhatja.

Ajánlatkérés klímaszerelésre